Repeated Ballast failure

Dedicated to Planted aquarium specific Lights, Substrate and other equipements
Forum rules
Before you start posting in this forum, will suggest you to go through the forum rules
HERE

Repeated Ballast failure

Postby MotshoBotsho » Wed Jun 22, 2016 12:09 pm

Hi KACians,

I am using a Sun Sun HDD 600(PLL/55 watts) in one of my tanks(24x12x18) for the past 5 months. The photo-period is 5-6 hours everyday.
This device experienced 3 ballast failures in the past and the 4th failure occurred 2 days ago.
Has anyone else faced/heard of such a situation with this device ?Needless to say, I am frustrated with this unending chain of failure.

I am thinking of putting together a DIY setup consisting of two LED tubes (6000-6500K;18-20 watts)with a VDC dimmer(if required).
Has anyone tried/seen such a setup in a planted tank ?

regards
\m/
MB
User avatar
MotshoBotsho
New KAC Member
New KAC Member
 
Posts: 44
Joined: Mon Feb 15, 2016 7:43 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 1 time

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on Orkut Orkut

Re: Repeated Ballast failure

Postby ishankanti » Thu Jun 23, 2016 4:29 am

Please give some details about the ballast you were using.
always learning
ishankanti
Dedicated KAC Member
Dedicated KAC Member
 
Posts: 1091
Joined: Fri Jul 13, 2012 2:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Repeated Ballast failure

Postby MotshoBotsho » Fri Jun 24, 2016 8:46 pm

ishankanti wrote:Please give some details about the ballast you were using.

Here's the ballast I have been using. The last one ran for about 2 months, the ones I got prior barely lasted a month.

Image

regards
MB
\m/
User avatar
MotshoBotsho
New KAC Member
New KAC Member
 
Posts: 44
Joined: Mon Feb 15, 2016 7:43 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 1 time


Return to Lights & Other Equipments

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron